Ibu yang Terdesak Berjaya Mengubah Kekecewaan Anak Perempuannya…

Posted on October 27, 2015 · Posted in Testimoni

Ibu yang Terdesak Berjaya Mengubah Kekecewaan Anak Perempuannya...

Dia sudah banyak berubah

Melinda Mallini sering kelihatan termenung di tepi tingkap. Sebelum ini dia seorang anak yang periang dan penuh semangat. Namun, setelah menerima keputusan peperiksaan percubaan yang kurang memuaskan daripada apa yang kami jangkakan, dia hilang tumpuan dan menjadi murung.

Kami tidak tahu apa yang hendak dilakukan

Melinda adalah seorang pelajar yang cerdik. Lantas, apabila keputusan peperiksaan percubaannya menunjukkan kurang memuaskan, saya menjadi cemas. Dia sangat kecewa, “Ibu, saya sudah belajar bersungguh-sungguh, setiap hari, ibu tahu kan?”

Sudah tentu saya tahu…

Melinda rajin mengulang kaji setiap hari, dan membuat banyak latihan Matematik Tambahan dan Fizik. Namun dia sukar mengingati fakta yang dipelajarinya dalam kelas Sejarah, Biologi, Pendidikan Moral dan Kimia. Dia hilang keyakinan. Di matanya sentiasa terbayang perasaan putus asa yang dirasainya. Saya tahu saya perlu mengambil tindakan menangani perkara ini dengansegera.

Saya merasa putus asa, jadi saya lakukan apa yang seorang ibu akan lakukan.

Saya keluar menuju ke farmasi. Saya tahu, jika saya tidak melakukan sesuatu sekarang, sudah tentu prestasi Melinda dalam peperiksaan SPM 2014 tidak lama lagi tidak akan menunjukkan prestasi yang baik. Dengan penuh harapan saya bertanya kepada ahli farmasi, “Ada tak produk yang boleh bantu anak saya mengingati pelajarannya dengan lebih baik, kalau boleh yang daripada bahan semula jadi?”

Ahli Farmasi Memberitahu Saya Sesuatu yang Membuat Saya Terkejut

Tanpa ragu-ragu ahli farmasi itu mengesyorkan Memo Plus Gold. Apabila saya tanya beliau mengapa Memo Plus Gold ini baik untuk anak saya, beliau berkata, ia adalah produk kegemaranpelajar khususnya yang mahu meningkatkan ketajaman ingatan mereka –daripada sumber semula jadi!

Melinda Mula Mengambil Dos Yang Disyorkan Oleh Ahli Farmasi Tersebut

Beliau mengesyorkan untuk mengambil 2 kapsul setiap hari, satu selepas sarapan dan satu lagi pada waktu malam. “Berapa harganya?” Hanya “RM63.50 dengan GST dan ada 60 kapsul sekotak”. Sebelum saya pulang, ahli farmasi sempat memberi nasihat, “Teruskan memberi anak puan Memo Plus Gold hingga dia selesai peperiksaan dan jika boleh, terus berikan sehingga dia tamat universiti”. Hanya senyuman yang dapat saya berikan sebagai ucapan terima kasih.

Seminggu selepas itu, saya mengalami peristiwa yang sama!

Seminggu selepas itu, seorang penceramah di satu seminar motivasi untuk ibu bapa dan pelajar yang saya hadiri mengesahkan apa yang disyorkan oleh ahli farmasi tersebut. Kata beliau, kebanyakan kanak-kanak adalah cerdik dan pintar, dan apa yang mereka kurang dalam rejimen pembelajaran mereka ialah makanan berkhasiat yang membolehkan mereka mempunyai daya ingatan yang lebih baik. Dia juga menyatakan bahawa Memo Gold Plus telah terbukti keberkesanannya.

Dua minggu selepas itu sesuatu yang menakjubkan telah berlaku

Bayangkan betapa terujanya saya apabila menyedari, hanya selepas 2 minggu Memo Plus Gold menjadi sebahagian daripada rejimen pembelajarannya, Melinda telah berubah daripada seorang yang kecewa, murung dan sedih kepada seorang yang cergas, bersemangat dan bertenaga.

Dia dapat mengingati semua yang telah diulang kaji, dan semua yang dipelajarinya!

Kini dia dapat memberi tumpuan dengan lebih mudah walaupun dalam tempoh yang lama di dalam kelas. Dia juga memberitahu dia merasai akan kelainan yang berlaku pada dirinya.

Markah Peperiksaannya Telah Berubah, Daripada Kurang Memuaskan Kepada 10A dan 1B!

Ibu yang Terdesak Berjaya Mengubah Kekecewaan Anak Perempuannya...

Hanya dalam tempoh kurang daripada empat bulan mengambil Memo Gold Plus, Melida telah sama sekali berubah. Kemampuan belajar, mengingat dan menghafaz telah meningkat dengan hebat. Dia telah berjaya memperoleh keputusan cemerlang dalam SPM –dengan keputusan 10A dan 1B.  Sebagai ibu, saya merasa amat bangga. Saya benar-benar percaya pencapaian mengagumkan Melinda adalah atas kerajinannya belajar dan dengan bantuan Memo Plus Gold. Setelah melihat peningkatan yang luar biasa ini, saya akan mengikut nasihat ahli farmasi tersebut dan terus memberi MelindaMemo Plus Gold hingga dia tamat universiti.Memo Plus Gold

0saves


Sekiranya anda meminati post ini,sila kemukakan catatan atau or langgani RSS feed RSS feed menerima artikel yang akan datang terus ke pembaca feed anda.