Kasih Seorang Ibu Mendorong Anak Di Sekolah Asrama Capai Kecemerlangan Dalam SPM

Posted on October 1, 2012 · Posted in Memo Plus Gold, Testimoni

Memo Plus Gold testimoni - Umirah Rashidah Binti Dalip Pilihan ibu merupakan pilihan yang tepat. Itulah ungkapan yang paling sesuai bagi menjelaskan kisah diri saya. Saya, Umirah Rashidah Binti Dalip berasal dari Krubong, Melaka merupakan pengguna Memo Plus Gold yang telah meraih kejayaan dalam peperiksaan sama ada pada peringkat UPSR, PMR dan juga SPM.

Dahulu di sekolah, saya sering menghadapi masalah mengantuk, mudah letih dan sukar untuk memberi tumpuan terhadap pelajaran. Hal ini saya adukan kepada ibu saya memandangkan pada tahun berikutnya saya akan menghadapi peperiksaan UPSR. Saya tidak mahu masalah ini menghalang saya dari meraih kejayaan di dalam peperiksaan kelak. Situasi ini telah mendorong ibu saya untuk berusaha mencari makanan tambahan yang sesuai supaya masalah saya dapat di atasi. Pertama kali di perkenalkan kepada Memo Plus Gold adalah melalui slot tajaan di Melaka.Fm yang di sampaikan oleh Puan Hajah Parilah Sulaiman. Ibu lantas menghubungi beliau untuk mendapatkan keterangan lanjut mengenai produk tersebut. Setelah berpuas hati dengan penjelasan yang di beri, ibu pun mengambil keputusan untuk saya mencuba produk tersebut.

Saya mula mengamalkan Memo Plus Gold sejak berada di Tahun 5. Kata ibu, ia sebagai persediaan untuk saya menghadapi peperiksaan UPSR pada tahun hadapannya. Setelah mencuba makanan tambahan tersebut, saya mulai terasa perubahan dalam diri saya. Dahulunya saya cepat letih, kurang tumpuan di dalam kelas dan cepat mengantuk kini mula merasa cergas. Saya mampu untuk memberi tumpuan sewaktu guru mengajar di dalam kelas dan mudah memahami apa yang di pelajari. Walaupun pelbagai aktiviti yang saya lakukan pada waktu siang, saya tidak mudah letih dan masih boleh mengulangkaji pelajaran pada waktu malamnya. Keadaan ini amat berbeza sekali sebelum saya mengamalkan Memo Plus Gold.

Dengan usaha dan kesan penggunaan produk tersebut, saya telah berjaya meraih keputusan yang cemerlang sewaktu peperiksaan UPSR dengan mendapat 5A. Ibu ternyata amat gembira dan kegembiraan lebih terasa setelah saya di tawarkan untuk bersekolah di salah sebuah sekolah berasrama penuh.

Di sekolah berasrama penuh, keadaan amat berbeza dengan di rumah. Segalanya perlu di lakukan sendiri. Rutin harian bermula seawal pukul 5 pagi dan apabila tamat waktu persekolahan saya perlu menghadiri aktiviti kokurikulum pula yang biasanya akan tamat pada waktu petang. Dengan aktiviti yang padat, kepenatan memang terasa. Tetapi Memo Plus Gold membantu saya menghadapi keadaan ini. Walaupun saya bangun awal pada waktu pagi, saya tidak berasa mengantuk di dalam kelas dan mudah memahami apa yang di pelajari dan saya masih mampu untuk memberi tumpuan sewaktu mengulang kaji pelajaran pada sebelah malamnya. Berkat usaha yang bersungguh-sungguh dan kesan penggunaan Memo Plus Gold ini, saya dapat menghadiahkan ibu sekali lagi dengan keputusan peperiksaan yang cemerlang di peringkat PMR dimana saya mencatat keputusan A untuk kesemua 8 mata pelajaran yang diduduki. Ternyata pilihan ibu sememangnya tepat.

Selepas melepasi cabaran PMR, saya meneruskan pelajaran di sekolah yang sama dan mempersiapkan diri untuk cabaran yang

Salinan slip keputusan SPM Umirah Rashidah Binti Dalip

lebih besar lagi iaitu peperiksaan SPM yang bakal menentukan hala tuju masa hadapan saya. Pelbagai kelas-kelas tambahan telah di aturkan setelah tamat sesi persekolahan sebagai persediaan berterusan. Saya terus mengamalkan produk tersebut kerana yakin dengan keberkesanannya . Dengan kelas-kelas tambahan dan aktiviti kokurikulum yang perlu disertai, Memo Plus Gold sentiasa membantu saya. Ia memberikan saya kecergasan yang berpanjangan yang membolehkan saya sentiasa memberi tumpuan terhadap apa yang di pelajari dan saya mudah untuk mengingati maklumat-maklumat yang diterima. Ramai rakan-rakan yang terkejut melihat saya mampu untuk memberi tumpuan dan tidah mudah mengantuk jika di bandingkan dengan mereka. Saya amat gembira dengan keadaan ini. Alhamdulillah, selepas menduduki peperiksaan SPM dan keputusan diumumkan baru-baru ini, saya berjaya mencatat keputusan SPM yang cemerlang dengan pencapaian 9A dan 1B. Sekali lagi, ia kegembiraan buat ibu saya.

Ibu saya sentiasa mengatakan jika setiap para ibu memastikan tubuh dan minda anak-anak mereka berfungsi pada tahap tenaga yang tinggi, mereka pasti boleh belajar dengan lebih berkesan, bekerja dengan lebih berkesan dan menikmati hidup dengan lebih lagi. Mengapa tidak menjadi contoh dan model yang baik pada anak-anak anda dari “SEKARANG?” Amalkanlah pemakanan yang sihat disamping mengambil makanan-makanan tambahan untuk lebih cemerlang sebab anak-anak lebih dipengaruhi oleh tindakan ibu bapa berbanding dengan guru-guru atau pensyarah mereka! Jadikan anak-anak anda pelajar yang cemerlang dan luar biasa dengan Memo Plus Gold hari ini. 

Kini saya sudah menerima tawaran untuk melanjutkan pelajaran ke UITM Puncak Alam didalam bidang kejuruteraan . Saya amat berterima kasih kepada ibu yang memberikan saya makanan tambahan yang terbaik untuk saya. Pilihan ibu sememangnya tepat dan tidak sia-sia pengorbanan ibu selama ini. Terima kasih Ibu.

Pembelian Memo Plus Gold atas Talian Internet, Klik Dan Pesan Sekarang!

Sila Pilih Destinasi Penghantaran, Semananjung Atau Timur Malaysia dibawah.


Pilih Semananjung Atau Timur Malaysia:
NO. Telepon Anda
Penggunaan efektif

Dos: Bagi dewasa, satu kapsul dua kali sehari selepas makan dan bagi kanak-kanak (7 hingga 12 tahun) satu kapsul sehari selepas sarapan. Pengguna disarankan supaya terus mengambil MEMO PLUS GOLD sekurang-kurangnya 3 bulan untuk mendapatkan kesan yang ketara, selepas tempoh itu pengguna boleh mengambil satu kapsul sehari jika mahu.Memo Plus Gold

0saves


Sekiranya anda meminati post ini,sila kemukakan catatan atau or langgani RSS feed RSS feed menerima artikel yang akan datang terus ke pembaca feed anda.