Lambatkan penuaan

Posted on November 4, 2014 · Posted in Pengetahuan am

PENINGKATAN usia merupakan sesuatu yang amat merunsingkan wanita. Tiada siapa yang mahu menjadi dan nampak tua.

Jika boleh, wanita ingin sentiasa nampak cantik, kulit sentiasa tegang, halus dan cerah. Namun putaran alam tidak memungkinkan sesiapa pun untuk memiliki usia yang sentiasa muda. Usia tua terpaksa juga dihadapi.

Bagaimanapun apa yang boleh dilakukan oleh setiap wanita ialah berusaha supaya wajah sentiasa nampak segar, berseri, garisan halus atau kedut dapat dikurangkan dan kulit muka nampak cerah dan halus.

Terdapat banyak cara bagi mengurangkan wajah nampak tua. Rawatan anti penuaan adalah salah satu rawatan yang boleh dilakukan oleh wanita terutamanya yang meningkat ke usia 40-an tahun.

Bagi wanita yang masih mencari-cari rawatan anti penuaan, mungkin anda boleh mencuba rawatan yang disediakan oleh pusat kecantikan dan kesihatan Haida Health ini.

Rawatan yang mengambil masa selama 90 minit ini sesuai bagi wanita yang berumur 35 tahun ke atas dan memiliki kulit muka yang kering dan berkedut.

Menurut pengarah pusat kecantikan ini Robiah Huri, bagi wanita yang mengalami masalah jeragat tebal, rawatan anti penuaan ini boleh dilakukan dua kali sebulan, sementara yang tidak mempunyai sebarang masalah kulit, boleh melakukannya sebulan sekali sahaja.

Katanya, kelebihan rawatan yang diberikan ialah, urutan pada muka tetap dilakukan dengan tangan bagi memberikan lebih kepuasan dan dirasai oleh pengguna.

Urutan dengan tangan penting kerana struktur muka akan lebih dirasai melalui sentuhan tangan.

Menggunakan alat tambahan seperti berus pembersih skinvigorate dan pengurut ion device Mary Kay, ia membersihkan muka dengan lebih mendalam dan terperinci.

Antara kelebihan berus pembersih skinvigorate ialah menanggalkan solekan 85 peratus lebih baik daripada menggunakan tangan, meningkatkan tahap penyerapan bagi langkah penjagaan kulit yang seterusnya, menambah baik rupa kulit dan memperhalus garisan halus dan kedutan.

Sementara pengurut ion device pula mengurut dengan lembut dan perlahan kulit muka yang telah disapu serum atau kosmetik.

Bagi hasil yang lebih baik, gunakan sekurang-kurang dua hingga tiga kali seminggu, lima hingga 10 minit sekali sesi. Ia juga sesuai bagi kegunaan harian.

Kata Robiah, langkah-langkah rawatan adalah sama seperti rawatan wajah yang lain. Perbezaannya cuma daripada penggunaan kedua-dua alat tersebut.

Sumber : UtusanMemo Plus Gold

0saves


Sekiranya anda meminati post ini,sila kemukakan catatan atau or langgani RSS feed RSS feed menerima artikel yang akan datang terus ke pembaca feed anda.