Memo Plus Gold adalah PENDAMPING yang akrab serta PENYELAMAT saya , ujar Assyila

Posted on October 2, 2012 · Posted in Memo Plus Gold, Testimoni

Harapan menggunung yang diletakkan oleh para ibubapa untuk melihat anak-anak mereka berjaya telah mewujudkan suatu tekanan keatas para pelajar ini seterusnya boleh mempengaruhi emosi dan pembelajaran mereka.

Assyila binti Abdul Jalal testimoni Memo Plus Gold

Assyila binti Abdul Jalal

Seperti juga diri saya, Assyila binti Abdul Jalal, merupakan seorang pelajar yang perlu mengharungi banyak cabaran demi mengejar cita-cita dan impian saya  kearah masa depan yang lebih cerah.

Saya telah mencuba produk Oze Marketing iaitu Memo Plus Gold sejak saya berada di tingkatan1  lagi. Saya mula tertarik dengan produk ini setelah melihat hasil perubahan dan kejayaan beberapa orang rakan saya yang mengamalkannya ketika di darjah 6 lagi. Mereka mendapat keputusan yang membanggakan bukan sahaja pada peperiksaan bulanan mahupun akhir tahun, malah mendapat keputusan yang cemerlang dalam Ujian Penilaian Sekolah Rendah (UPSR) dengan mencatat keputusan 5A . Pada ketika itu , saya hanya memperolehi 4A1B dengan usaha yang sama gigih berbanding rakan yang lain. Situasi itu membuatkankan saya merasa sedih.

Namun begitu saya tetap berfikiran positif. Mungkin usaha dan ketekunan saya selama ini tidak memadai. Minda yang cergas dan tahap pengekalan ingatan yang tinggi juga memainkan peranan penting bagi meningkatkan prestasi pembelajaran agar lebih mantap, sama ada sewaktu pembelajaran ataupun selepas pembelajaran.

Ramai pelajar dipaksa oleh ibubapa mereka untuk belajar dengan tekun walaupun sebenarnya mereka tidak dapat memberikan tumpuan terhadap pembelajaran. Mereka sukar memahami dan mengingati apa yang telah mereka pelajari. Masalah kurang tumpuan dan sukar mengingat ini merupakan sesuatu yang digeruni oleh semua yang bergelar pelajar termasuk saya sendiri. Adakalanya mereka merasa putus asa, gagal berfikiran positif dan akhirnya menyerah kalah dan hilang minat dalam pembelajaran.

Demi mengatasi masalah dan kerungsingan tersebut, saya ada meminta ibu agar mencarikan produk makanan tambahan yang boleh mencergaskan minda serta  meningkatkan daya konsentrasi dan mengekalkan kecergasan tubuh untuk sepanjang hari. “Saya membayangkan kalau minda saya aktif dan cergas, dengan mudah saya dapat beri tumpuan dalam pembelajaran”, ujar Assyila.

Saya ada menceritakan kepada ibu  tentang rakan yang mengamalkan produk Memo Plus Gold dan telah berjaya dalam peperiksaan  UPSR. Daripada penerangan saya, ibu mula  berminat dengan produk tersebut seterusnya mencarikan untuk saya.

Alhamdulillah, tidak lama selepas mengamalkannya, saya dapat merasai sedikit demi sedikit perubahan bukan sahaja dalam pelajaran, malah dari segi kecergasan tubuh juga. Kalau dulu sebelum mengamalkan Memoplus Gold saya tidak minat untuk belajar dan asyik tunggu bila loceng akan berbunyi.

Kini selepas mengamalkan Memo Plus Gold, segala-galanya telah berubah. Sebelum ini, saya harus mengulangkaji mata pelajaran yang sama berulangkali dan menghadapi kesukaran dalam menghafal formula Matematik. Kini, selepas sekali baca sahaja saya dapat memahami dan mengingati maklumat yang dibaca. Waktu pembelajaran pula menjadi semakin menyeronokkan dan begitu mudah sekali.

Prestasi di dalam bililk darjah juga semakin meningkat dari hari ke hari. Kalau dulu saya sering hilang tumpuan dan sukar memahami apa yang diajar. Kini semua masalah tersebut telah pergi meninggalkan saya. Saya tidak lagi menunggu loceng berbunyi dan saya juga tidak merasa khuatir untuk belajar hingga lewat malam kerana masih mampu untuk memberi sepenuh perhatian semasa sesi pengajaran dan pembelajaran dalam kelas keesokan harinya.

Saya bersekolah di sekolah harian biasa. Setiap hari, setelah tamat sesi persekolahan iaitu pada jam 2.00 petang, saya akan pulang ke rumah dan akan ke sekolah semula pada jam 3.30 petang untuk menghadiri kelas tambahan  dan juga menghadiri kelas latihan tarian zapin. Memo Plus Gold telah memberi keyakinan kepada saya untuk terus menempuhi hari-hari persekolahan dengan penuh bertenaga. Saya dapat mengharungi jadual harian yang semakin padat tanda rasa letih atau lesu.

Benar juga ada kata pepatah menyatakan minda yang sihat datang dari badan yang sihat. Minda kita  perlukan nutrisi yang yang tepat  setiap hari untuk memberikan tenaga supaya kita dapat berfikir dan menjalankan kegiatan harian dengan baik.

Alhamdulillah , dengan pengambilan Memo Plus secara konsisten , saya memperolehi 7A2B ketika peperiksaan

Salinan slip keputusan peperiksan SPM Assyila Abdul Jalal

percubaan PMR dan mendapat  8A1B untuk PMR . Saya terus mengamalkan Memo Plus Gold sehinggalah saya menduduki Sijil Pelajaran Malaysia (SPM) dan sekali lagi mendapat keputusan yang membanggakan dengan memperolehi 9A1B .

Memo Plus Gold menolong para pelajar mendapatkan keputusan yang baik kerana dengan pengambilannya juga para pelajar dapat meningkatkan tahap ketahanan minda dan pengekalan daya konsentrasi. Ini akan membantu para pelajar untuk mencapai keputusan yang cemerlang dan amat disyorkan kepada semua orang untuk mengamalkannya.

Sekarang saya menuntut di University Islam Antarabangsa(UIA) dan masih lagi kekal mengamalkan Memo Plus Gold.

Sudahkah ANDA bersedia untuk membantu anak anda? Dapatkan Memo Plus Gold hari ini..

Bertindak sekarang !!

Pembelian Memo Plus Gold atas Talian Internet, Klik Dan Pesan Sekarang!

Sila Pilih Destinasi Penghantaran, Semananjung Atau Timur Malaysia dibawah.


Pilih Semananjung Atau Timur Malaysia:
NO. Telepon Anda
Penggunaan efektif

Dos: Bagi dewasa, satu kapsul dua kali sehari selepas makan dan bagi kanak-kanak (7 hingga 12 tahun) satu kapsul sehari selepas sarapan. Pengguna disarankan supaya terus mengambil MEMO PLUS GOLD sekurang-kurangnya 3 bulan untuk mendapatkan kesan yang ketara, selepas tempoh itu pengguna boleh mengambil satu kapsul sehari jika mahu.Memo Plus Gold

0saves


Sekiranya anda meminati post ini,sila kemukakan catatan atau or langgani RSS feed RSS feed menerima artikel yang akan datang terus ke pembaca feed anda.