Memo Plus Gold telah Membantu Saya Mencapai Kecemerlangan Yang Diimpikan

Posted on September 26, 2012 · Posted in Memo Plus Gold, Testimoni
Testimoni Memo Plus Gold

Syahinda Nurdini

Saya, Syahindah Nurdini, seorang pelajar Tingkatan Empat di Sekolah Teknik Berasrama Penuh, Johor Bahru. Ini adalah kisah bagaimana Memo Plus Gold telah membantu saya mencapai kecemerlangan yang diimpikan. Sebelum ini saya hanya bersekolah di sekolah harian biasa sahaja tambahan pula ayah saya bekerja sebagai buruh am dan ibu bekerja dikilang dan kami hidup dalam suasana sederhana.

Sewaktu saya berada di tingkatan 3, saya telah meningkatkan usaha dan bertungkus-lumus mengulangkaji pelajaran sebagai persediaan menduduki peperiksaan PMR.  Saya tidak hanya bergantung kepada pengajaran guru sahaja sebaliknya melakukan latihan tambahan di rumah. Saya akan bangun seawal jam 4 pagi untuk mengulangkaji pelajaran sebelum ke sekolah.  Disebalik itu, saya dapati ada kekurangan dengan diri saya. Setiap kali saya mengulangkaji, saya akan kerap mengalami masalah lupa dengan apa yang telah saya pelajari. Masalah ini terus menghantui saya disepanjang tahun peperiksaan.

Apabila keputusan PMR diumumkan, saya hanya mencatat keputusan 5A1, 1B dan 1C sahaja. Keputusan itu sedikit sebanyak memberikan tamparan di atas usaha saya selama ini. Walaupun ibu kurang berpuas hati, namun ibu tetap memberikan saya sokongan dan dorongan agar meneruskan usaha dan keazaman saya dalam mencapai kecemerlangan.

Keputusan PMR Syahinda Nurdini

Pada tahun berikutnya saya telah diterima memasuki Sekolah Menengah Teknik Berasrama Penuh Johor Bahru dan mengambil jurusan Teknologi Pejabat Perniagaan. Ia merupakan alam pembelajaran yang berbeza yang memerlukan penyesuaikan diri.  Di sekolah berasrama, aktiviti bermula seawal jam 5.30 pagi. Bayangkan saya harus bangun seawal 4.00 pagi setiap hari agar tidak ketinggalan dan tidur pula agak lewat pada jam 11.30 malam.

Ketika itu,  baru saya tersedar betapa para ibu bapa berkerja siang dan  malam tanpa kenal erti penat dan lelah demi mencari rezeki bagi menyediakan keperluan hidup yang terbaik buat anak-anak mereka. Ini telah menambahkan lagi semangat saya untuk terus berusaha mengejar impian saya selama ini.

Namun tuntutan kehidupan di asrama memberi cabaran yang berbeza. Saya seringkali keletihan dengan jadual yang padat menyebabkan adakalanya saya rasa mengantuk dan tertidur di dalam kelas. Ini telah menjejaskan tumpuan saya terhadap pelajaran. Tambahan pula, aliran teknik yang saya ikuti di sekolah terasa begitu sukar berbanding aliran akademik biasa ketika di Tingkatan Tiga.

peperiksaan semester satu di bulan Mei 2011Sewaktu saya menduduki peperiksaan semester satu di bulan Mei 2011, prestasi saya merosot dan saya hanya beroleh gred 2A, 2B, 2C malah gagal dalam 1 mata pelajaran. Keputusan ini telah menyebabkan saya rasa tertekan dengan pembelajaran saya. Apabila mengetahui masalah yang saya hadapi, ibu juga merasa risau dan berpendapat perlu melakukan sesuatu bagi membantu saya.

Puan Siti Hajar, rakan ibu saya telah memperkenalkan MEMO PLUS GOLD sebagai makanan tambahan yang boleh memberikan kecergasan serta meningkatkan daya ingatan dan tumpuan. Sehubungan dengan itu, setiap bulan ibu akan membekalkan saya 2 kotak Memo Plus Gold . Sebaik mengamalkan produk tersebut, saya dapati tahap kecergasan saya semakin meningkat. Walaupun keletihan selepas mengharungi jadual persekolahan yang padat, saya masih boleh menumpukan perhatian di dalam kelas. Malah saya juga berjaya mengatasi masalah lupa dan daya ingatan juga semakin tajam.

Selepas 3 bulan mengambil Memo Plus Gold secara berterusan, saya telah menduduki ujian bulananujian bulanan pada bulan Julai dan hasilnya saya perolehi 5A, pada bulan Julai dan hasilnya saya perolehi 5A, 1B. Saya berjaya mencatatkan peningkatan gred dalam semua mata pelajaran yang diambil! Begitu menakjubkan sekali memandangkan perubahan berlaku dalam masa yang singkat sahaja. Ibu begitu berbangga dengan prestasi saya dan merasakan titik peluk yang telah dicurahkannya selama ini tidak sia sia. Dia juga mula memberi Memo Plus Gold pada adik-adik saya kerana yakin dengan keberkesanannya.

Beliau ingin menyarankan kepada semua ibubapa diluar sana agar memberikan Memo Plus Gold kepada anak mereka. Ia mampu meningkatkan prestasi  tahap pembelajaran dan juga memantapkan kemahiran dan kepintaran yang terpendam dalam diri mereka. Sekiranya anda impikan anak-anak anda melanjutkan pengajian ke menara gading yang bagus seterusnya membuka peluang pekerjaan yang terjamin dengan pendapatan lumayan…..MEMO PLUS GOLD adalah jawapannya.

Terima kasih saya ucapkan pada kawan ibu saya Puan Hajar yang memperkenalkan MEMOPLUS GOLD. Dengan Memo Plus Gold, hanya tiga bulan sahaja diperlukan untuk membantu peningkatan daya ingatan anda ke tahap yang tertinggi. Saya telah merasai kesan yang serta merta, anda pun patut mencubanya.

Bayangkan……. dengan  pengambilan Memo Plus Gold ibarat setengah ringgit yang anda keluarkan untuk minum kopi diwaktu pagi dan secawan teh di waktu petang.!!

Adakah ANDA bersetuju? Tidakkah ANDA mahu beri yang Terbaik buat anak ANDA?  Anak ANDA sedang menunggu pertolongan ANDA..

Bertindak sekarang !!Memo Plus Gold

0saves


Sekiranya anda meminati post ini,sila kemukakan catatan atau or langgani RSS feed RSS feed menerima artikel yang akan datang terus ke pembaca feed anda.